пʼятницю, 28 березня 2014 р.

200-річчя від дня народження Т. Шевченка

28 березня 2014 року в сільському Будинку культури в приміщенні бібліотеки пройшла літературна година присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка під назвою " Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття".


 Бібліотекар Погребняк В.К та художній керівник Антонюк О.О ознайомили присутніх з біографією Т.Г. Шевченка. Він невичерпний і нескінчений, тому, що він кращий із кращих славетних людей, - у ньому наша історія, наша реальність. Україна- це Шевченко, Шевченко - це Україна. Велика заслуга Т. Шевченка, що він своїм геніальним талантом збудив віру й скріпив надію в українськім народі, і його заповіти здійснились.


 Віталій Стрельчик прочитав уривок з поеми "Катерина". Вона була написана в той час, коли в Україні зневажали жінок, у яких не склалася доля. А Тарас не тільки пожалів дівчину, а й змусив її поважати. Поема написана такими віршами, що коли читаєш, наче пісню чуєш.


Вікторія Гаврилюк читала вірш Шевченка, який покладений на музику "Вітер з гаєм розмовляє". Андрій Сиротюк розповів про Шевченка як художника. Захід пройшов змістовно та цікаво.

Немає коментарів:

Дописати коментар