понеділок, 16 лютого 2015 р.

Афганська війна-незагоєна рана...


  15 лютого в Україні відзначається День виведення військ з Афганістану.
26 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу. Важко уявити, яку кількість життів було врятовано завдяки тому, що сталося виведення військ. 
 Кожен, хто служив в Афгані, або віддав життя, або ж  залишив частку своєї душі. Афганська війна ще довго буде нагадувати про себе, поки живі матері й батьки, які втратили своїх синів, онуків, рідних, вона буде жити у пам'яті дітей, які виросли без батька. 

                              
   У ці дні ми згадуємо тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня. На жаль дуже багато молодих хлопців віддали свою молодість і кращі дні свого життя війні.  Серед них - Парсяк Віктор Петрович - наш односельчанин, молодий юнак, який поклав життя при виконанні інтернаціонального обов'язку. На його честь в селі названо  вулицю.
   З нагоди 26-ї річниці виведення військ  з Афганістану в музеї сільського будинку культури відбулася літературна година "Афганська війна- незагоєна рана", на якій дітям розповіли про страшні сторінки війни, над якими має замислитися кожен, що надто дорогу ціну заплатили наші полеглі воїни, щоб над нами було мирне небо. 
          Про це повинен знати кожен, про це повині пам'ятати всі.  


Немає коментарів:

Дописати коментар