понеділок, 7 грудня 2020 р.

Хустка - український оберіг.

 

А хустка в нас завжди була в пошані

 У літню спеку й люті холоди.

  Їх гарно так замотували пані,

 Як йшли до церкви, вдома, та й завжди.

 А літню хустку часто вишивали,

 Щоб гарною на голові була.

 І хустка людям щедро дарувала

 Свій захисток від сонця і тепла.

 

7 грудня –   відзначається  Всесвітній  день   української хустки. Здавна хустка вважалась українським національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції. Старі хустки, що зберігаються в українських родинах, мають свою історію, спогади. У Скаржинецькому Будинку культури зараз діє виставка хусток “Долі пелюстка – бабусина хустка . Де якими з них уже дуже багато років. Білі, червоні, зелені, жовті, сині, чорні, різнокольорові. Жодна людина зайшовши до будинку культури, не залишилась байдужою до їх розмаїття.


Тепло сердець - солдатам України!

Щорічно 6 грудня в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні сили України»  відзначається День Збройних сил України. Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у кривавих війнах та конфліктах від Київської Русі і до нашого часу.

Із нагоди свята в бібліотеці  відкрита книжково-ілюстративна виставка"Бережи і захищай Україну" присвячена мужнім захисникам Батьківщини. На виставці розміщені матеріали  про солдат і офіцерів Збройних сил, які гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків. З історією української зброї, війн та збройних конфліктів, військовою символікою держави та становленням Збройних сил знайомлять читачів бібліотеки книги, розміщені на виставці.


Немає коментарів:

Дописати коментар